Uživajte pripravljajući svoje vlastito ulje za borbu protiv celulita. Naš recept omogućiti će vam da zamjenite anticelulitne kreme za jednako djelotvorno ulje za uklanjanje celulita.

Uklanjanje celulita je moguće, no to je dugotrajan proces. Eterična ulja korisna su kod uklanjanja celulita zbog svog djelovanja na cirkulaciju i jačanje vezivnog tkiva. Ulja bi se trebala kombinirati sa masažom, vježbom i dijetom.

Kavitacija je jedna od najnovijih metoda nekirurškog uklanjanja celulita. U posljednjih godinu dana gotovo svi centri za oblikovanje tijela i saloni ljepote su uvrstili kavitaciju u svoju ponudu. Što čini razliku među njima i za koji se centar odlučiti?

Kavitacija je složen medicinski proces koji ultrazvučnim valovima dubinski djeluje na uklanjanje masti i celulita. Ultrazvučni valovi zaobilaze kožu, mišiće i živce te ciljano djeluju na masti.

Imate li i vi problema s celulitom na nogama, ne očajavajte. Uz naše savjete u kratkom roku uočiti ćete vidljive napretke u uklanjanju “narandžine kore”.

U današnje vrijeme gotovo 80 % žena ima problema sa celulitom. Glavni uzroci njegove pojave leže u lošoj prehrani, stresu te nedovoljnom kretanju.

Brojne su pohvale na račun takozvane liposukcije bez noža ili kavitacije. Donosimo vam informacije što je to kavitacija te naša iskustva sa navedenom metodom.

Ne tako skoro, na našim prostorima pojavila se nova metoda uklanjanja celulita, kavitacija. Ista metoda pokazala se učinkovita ne samo u uklanjanju celulita nego i u skidanju masnih naslaga. Stroga dijeta, vjebžanje i kirurška intervencija ubrzo su zamjenjeni kavitacijom.

Anticelulitne hlačice dodatnim zagrijavanjem tijela potiču cirkulaciju te omogućuju bolju apsorpciju anticelulitnih krema.

Anticelulitne hlače rezultat su višegodišnjeg istraživanja. Anticelulitnim  hlačama dodane su mikrokapsule anticelulitnog sredstva a načinjene su od posebno predene tkanine koja:

– omogućuju mikro masažu
– otpuštaju aktivna sredstva protiv celulita
– odstranjuju izgled ‘narančne kore’

Najučestaliji celulit upavo je onaj na bedrima. Razlog tome je što samom genetikom žene nakupljaju masno tkivo dominantno na bedrima. Što je veća količina masnog tkiva na određenom dijelu tijela, povećava se i vjerojatnost pojave celulita.

Riješiti se celulita preko noći gotovo da je nemoguće. Takav problem traži dugoročan pristup koji mora obuhvaćati prehranu, tjelovježbu, kreme za celulit te anticelulitne tretmane.

Kreme, losioni i gelovi djeluju na uklanjanje celulita tako da potiču cirkulaciju, tope masno tkivo i potiču izlučivanje zaostale tekućine.

Gotovo sve kreme za celulit sadrže jednake sastojke, uglavnom kofein i l-carnitin.

Za bilo koju kremu ili gel se odlučite najvažnije je da ga koristite redovito i dosljedno.

Za najbolje rezultate prva dva mjeseca kremu nanosite dva puta dnevno, ujutro i navečer.

Nanošenje kreme činite kružnim pokretima, što će dodatno poboljšati absorbciju kreme u kožu.

Celulit je sačinjen od vezivnog tkiva i masnoća, a kako je posljedica trudnoće povećanje težine, masne stanice ispod kože postaju veće te tako pritišću vezivno tkivo. Takav proces rezultira pojavom celulita.

Kada ste trudni, vaše tijelo prolazi kroz niz drastičnih promjena koje mogu potaknuti razvoj celulita. Tijekom trudnoće zbog velikog vala hormona , tijelo povećava zadržavanje tekućine. Hormoni dijeluju i na slabljenje vezivnog tkiva, uključujući i tkiva u zidovima vena i limfe.

Tvrdokorni celulit ili celulit poslijednjeg stadija vidljiv je bez pritiska na kožu u stojećem ili ležećem položaju. Manifestira se u obliku udubljenja ili čvornatih izbočina na koži.

Tvrdokorni celulit nalika je na poštepani pokrivač, pri čemu masne stanice koje se nalaze u vezivnom tkivu, zbog svoje strukture, nemaju prostora za bočno širenje. To rezultira da celulit kod svog bujanja , može ići samo prema površini kože, što rezultira pojavom narandžine kore na koži.

Celulit tretmani sastoje se od korištenja suvremene tehnologije i najnovijih spoznaja o uklanjanju celulita. Kako postoje različiti tipovi i stadiji celulita, potrebno je prilagoditi tretmane svakoj osobi individualno kako bi se postigao maksimalan učinak.

Tretmani koji se najčešće koriste kod uklanjanja celulita su slijedeći:

Kavitacija

Kavitacija je neinvazivna i bezbolna terapija bazirana na ultrazvuku koja omogućava brzo, sigurno i učinkovito uklanjanje lokalnih masnih naslaga, celulita i oblikovanje tijela (trbuh, bokovi, bedra, stražnjica, koljena, nadlaktice).

Zbog svoje efikasnosti u razbijanju neželjenih masnih naslaga, kavitacija se često naziva i liposukcijom bez noža.

You are currently browsing the Celulit blog archives for prosinac, 2010.

Kavitacija

Zatvori