Uživajte pripravljajući svoje vlastito ulje za borbu protiv celulita. Naš recept omogućiti će vam da zamjenite anticelulitne kreme za jednako djelotvorno ulje za uklanjanje celulita.

Uklanjanje celulita je moguće, no to je dugotrajan proces. Eterična ulja korisna su kod uklanjanja celulita zbog svog djelovanja na cirkulaciju i jačanje vezivnog tkiva. Ulja bi se trebala kombinirati sa masažom, vježbom i dijetom.

Imate li i vi problema s celulitom na nogama, ne očajavajte. Uz naše savjete u kratkom roku uočiti ćete vidljive napretke u uklanjanju “narandžine kore”.

U današnje vrijeme gotovo 80 % žena ima problema sa celulitom. Glavni uzroci njegove pojave leže u lošoj prehrani, stresu te nedovoljnom kretanju.

Anticelulitne hlačice dodatnim zagrijavanjem tijela potiču cirkulaciju te omogućuju bolju apsorpciju anticelulitnih krema.

Anticelulitne hlače rezultat su višegodišnjeg istraživanja. Anticelulitnim  hlačama dodane su mikrokapsule anticelulitnog sredstva a načinjene su od posebno predene tkanine koja:

– omogućuju mikro masažu
– otpuštaju aktivna sredstva protiv celulita
– odstranjuju izgled ‘narančne kore’

Najučestaliji celulit upavo je onaj na bedrima. Razlog tome je što samom genetikom žene nakupljaju masno tkivo dominantno na bedrima. Što je veća količina masnog tkiva na određenom dijelu tijela, povećava se i vjerojatnost pojave celulita.

Riješiti se celulita preko noći gotovo da je nemoguće. Takav problem traži dugoročan pristup koji mora obuhvaćati prehranu, tjelovježbu, kreme za celulit te anticelulitne tretmane.

Kreme, losioni i gelovi djeluju na uklanjanje celulita tako da potiču cirkulaciju, tope masno tkivo i potiču izlučivanje zaostale tekućine.

Gotovo sve kreme za celulit sadrže jednake sastojke, uglavnom kofein i l-carnitin.

Za bilo koju kremu ili gel se odlučite najvažnije je da ga koristite redovito i dosljedno.

Za najbolje rezultate prva dva mjeseca kremu nanosite dva puta dnevno, ujutro i navečer.

Nanošenje kreme činite kružnim pokretima, što će dodatno poboljšati absorbciju kreme u kožu.

Celulit je sačinjen od vezivnog tkiva i masnoća, a kako je posljedica trudnoće povećanje težine, masne stanice ispod kože postaju veće te tako pritišću vezivno tkivo. Takav proces rezultira pojavom celulita.

Kada ste trudni, vaše tijelo prolazi kroz niz drastičnih promjena koje mogu potaknuti razvoj celulita. Tijekom trudnoće zbog velikog vala hormona , tijelo povećava zadržavanje tekućine. Hormoni dijeluju i na slabljenje vezivnog tkiva, uključujući i tkiva u zidovima vena i limfe.

Tvrdokorni celulit ili celulit poslijednjeg stadija vidljiv je bez pritiska na kožu u stojećem ili ležećem položaju. Manifestira se u obliku udubljenja ili čvornatih izbočina na koži.

Tvrdokorni celulit nalika je na poštepani pokrivač, pri čemu masne stanice koje se nalaze u vezivnom tkivu, zbog svoje strukture, nemaju prostora za bočno širenje. To rezultira da celulit kod svog bujanja , može ići samo prema površini kože, što rezultira pojavom narandžine kore na koži.

Limfna drenaža koristi se u gotovo svakom programu mršavljenja i uklanjanja celulita. Za uspješno uklanjanje celulita upravo je bitno reducirati toksine i otpadne tvari iz organizma.

Poticanjem optoka limfe navedeni procesi uklanjanja toksina se ubrazavaju što rezultira povoljnim učincima na uklanjanje celulita.

Donosimo vam metode i potupke koji su se pokazali kao najučinkovitijima kod uklanjanja celulita.

Prehrana

Za vidljive rezultate, potrebno je promjeniti prehrambene navike. Namirnice visokog glikemijskog indeksa i bogate mastima potrebno je izbjegavati. Dakle, u mimalnim količinama treba konzumirati brzu hranu, bijeli kruh, crveno meso, masne mliječne proizvode, bijelu rižu i sol.

Namirnice koje su učinkovite u borbi protiv celulita; ružmarin, maslačak, ljuta paprika i kopriva.

Celulit možemo definirati kao problem sa kojime se suočavaju gotovo sve žene.  U medicini je prisutan već sedamdeset godina a podrazumjeva promjene u staničnom tkivu kože i potkožnog tkiva.

Promjene se dešavaju na vezivnom i masnom tkivu zajedno sa krvnim i limfnim žlijezdama koje se u njima nalaze. Takve deformacije vezivnog i masnog tkiva uzrokuju difuzne jastučiće ili ograničene čvoriće (celulit).

Pojava celulita može biti genetski uvjetovana, a njegovom nastanku pogoduje i čitav niz faktora:

* specifičnosti fizioloških procesa vezanih uz pubertet
* trudnoća i klimakterij
* hormonski poremećaji
* debljina
* neuravnotežena prehrana
* nedostatak fizičke aktivnosti
* pušenje
* alkohol
* preuska odjeća
* probavni poremećaj

U početnoj fazi celulit nije vidljiv, nego su promjene – kvržice i rupice – uočljive tek ako se koža stisne prstima. U narednoj fazi koža postaje sve opuštenija  a masne stanice već tvore jasno vidljive ” jastučiće “.

U trećoj fazi koža je sve tanja i dobiva izgled ” narandžine kore “, javlja se sve više kvržica u potkožnom tkivu koje u poslijednjoj fazi postaju sve tvrđe i bolne na dodir . Naposlijetku, koža gubi elastičnost i zdravu boju.

You are currently browsing the Celulit blog archives for prosinac, 2010.

Kavitacija

Zatvori