14 Dec

Celulit u trudnoći

Celulit je sačinjen od vezivnog tkiva i masnoća, a kako je posljedica trudnoće povećanje težine, masne stanice ispod kože postaju veće te tako pritišću vezivno tkivo. Takav proces rezultira pojavom celulita.

Kada ste trudni, vaše tijelo prolazi kroz niz drastičnih promjena koje mogu potaknuti razvoj celulita. Tijekom trudnoće zbog velikog vala hormona , tijelo povećava zadržavanje tekućine. Hormoni dijeluju i na slabljenje vezivnog tkiva, uključujući i tkiva u zidovima vena i limfe.

Najbolji savjet za prevenciju celulita je da vodite zdrav život. Aktivnosti koje su adekvatne s obzirom na stadij trudnoće i zdrava prehrana ne samo da će pomoći prevenciji celulita, već će pomoći rođenju zdravije bebe.

Kreme protiv celulita ne smiju se koristiti u trudnoći jer se apsorbiraju u kožu, a sadrže sastojke potencialno štetne za plod.

Celulit koji se javlja u trudnoći može nestati povratkom na staru kilažu, a ovaj period je i najbolji da se počne borba protiv njega.

Pošto se u trudnoći luči više ženskih hormona kao što je estrogen koji pogoduje stvaranju celulita, nakon poroda, povratkom u normalno hormonsko stanje, stvaraju se uvjeti za njegovo efikasno uklanjanje.

jedan komentar na “Celulit u trudnoći”

  1. Suna says:

    joooj, kada se samo toga sjetim! u trudnoći sam dobila stvarno dosta celulita…užas…riješavala sam ga kavitacijom, radio frekvencijom i jaaaaako dobrom prehranom! problem je ranije što sam dosta sjedila na poslu i nisam se kretala dovoljno tako da sam i to mijenjala. Osim što sam smanjila celulit, definitivno se puno bolje osjećam!


Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori