12 Dec

Kreme za celulit

Celulit možemo definirati kao problem sa kojime se suočavaju gotovo sve žene.  U medicini je prisutan već sedamdeset godina a podrazumjeva promjene u staničnom tkivu kože i potkožnog tkiva.

Promjene se dešavaju na vezivnom i masnom tkivu zajedno sa krvnim i limfnim žlijezdama koje se u njima nalaze. Takve deformacije vezivnog i masnog tkiva uzrokuju difuzne jastučiće ili ograničene čvoriće (celulit).

Pojava celulita može biti genetski uvjetovana, a njegovom nastanku pogoduje i čitav niz faktora:

* specifičnosti fizioloških procesa vezanih uz pubertet
* trudnoća i klimakterij
* hormonski poremećaji
* debljina
* neuravnotežena prehrana
* nedostatak fizičke aktivnosti
* pušenje
* alkohol
* preuska odjeća
* probavni poremećaj

U početnoj fazi celulit nije vidljiv, nego su promjene – kvržice i rupice – uočljive tek ako se koža stisne prstima. U narednoj fazi koža postaje sve opuštenija  a masne stanice već tvore jasno vidljive ” jastučiće “.

U trećoj fazi koža je sve tanja i dobiva izgled ” narandžine kore “, javlja se sve više kvržica u potkožnom tkivu koje u poslijednjoj fazi postaju sve tvrđe i bolne na dodir . Naposlijetku, koža gubi elastičnost i zdravu boju.

Kreme za celulit pomažu u borbi protiv narančine kore, čine kožu elastičnijom i zdravijom. Glavni sastojak svih krema za celulit je kofein koji izrazito povoljno djeluje pri uklanjanju masnoće.

Kofein je poznat kao termogena tvar. On potiče sagorijevanje masnog tkiva i pojačano oslobađanje masnih kiselina iz masnog tkiva.

Kofein djeluje dvostruko: sprečava prirodno pohranjivanje masnoća u potkožju i ubrzava oslobađanje masnoće iz masnih tkiva.

Stručnjaci Centra za mršavljenje i oblikovanje tijela  Altis (www.altis.hr) napominju važnu stvar – stavljanje kreme prije spavanja ne služi ničemu, naprotiv, kremu treba koristiti prije same vježbe, jer tada je učinkovita, a fizička aktivnost će dodatno omogućiti sagorijevanje slobodnih masnih kiselina.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori