14 Dec

Tvrdokorni celulit

Tvrdokorni celulit ili celulit poslijednjeg stadija vidljiv je bez pritiska na kožu u stojećem ili ležećem položaju. Manifestira se u obliku udubljenja ili čvornatih izbočina na koži.

Tvrdokorni celulit nalika je na poštepani pokrivač, pri čemu masne stanice koje se nalaze u vezivnom tkivu, zbog svoje strukture, nemaju prostora za bočno širenje. To rezultira da celulit kod svog bujanja , može ići samo prema površini kože, što rezultira pojavom narandžine kore na koži.

Savjeti za tvrdokorni celulit:

Izbjegavajte slatkiše

Na tvrdokorni celulit izrazito nepogodno utječe hrana sa visokim sadržajem ugljikohidrata. Namirnice poput čipsa,uštipaka, bijelog kruha, čokolade i torti treba svesti na najmanju moguću mjeru.

Kako se pohranjivanje masnoće u organizam gotovo uvijek dešava u prisutnosti inzulina, a on se uvijek izlučuje ako u organizmu ima ugljikohidrata, ključni korak je smanjenje ugljikohidrata u prehrani.


Jedite namirnice bogate vodom

Najveći broj namirnica trebale bi biti u velikom postotku sačinjene od vode. To su namirnice poput voća i povrća.

Uklanjanje masnih stanica ne pomaže

Uklanjanje masnih stanica samo po sebi neće pomoći u rješavanju problema celulita iako je većina najpopularnijih anticelulitnih tretmana, poput liposukcije, bazirana upravo na tom principu. Iako činjenica da neki tretman potpuno uklanja masne stanice možda dobro zvuči, većina tih postupaka za posljedicu ima slabljenje cirkulacije krvi i gubitak elasticiteta kože koja s vremenom sve više poprima mlohav i neujednačen izgled bez sjaja. Takvo stanje zapravo estetski predstavlja puno veći problem od samog celulita.

Uključite  tjelovježbu u vašu dnevnu rutinu

Različiti oblici kretanja poput hodanja, trčanja, vožnje biciklom rezultirati će povećanom cirkulacijom a samim time i bržim uklanjanjem celulita.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori