12 Dec

Ukloniti celulit?Ništa lakše!

Donosimo vam metode i potupke koji su se pokazali kao najučinkovitijima kod uklanjanja celulita.

Prehrana

Za vidljive rezultate, potrebno je promjeniti prehrambene navike. Namirnice visokog glikemijskog indeksa i bogate mastima potrebno je izbjegavati. Dakle, u mimalnim količinama treba konzumirati brzu hranu, bijeli kruh, crveno meso, masne mliječne proizvode, bijelu rižu i sol.

Namirnice koje su učinkovite u borbi protiv celulita; ružmarin, maslačak, ljuta paprika i kopriva.

Vježbanje

Jedan od najučinkovitijih načina za uklanjanje celulita upravo ja vježbanje. Kako bi se spriječila razgradnja mišićne mase kod korištenja različitih dijeta potrebno je prakticirati različite oblike vježbanja.

Kombinirajte kardiovaskularne i vježbe snage. Ipak, ako ste u kondiciji i imate dobro definirane mišiće, nove i teže vježbe neće učiniti bitne promjene. U borbi s celulitom vježbanje će biti korisno samo onima koji su se zapustili.

Masaža

Masažu je najbolje koristiti kada su mišići opušteni .Masirati treba anticelulitnim uljem koristeći duge i mekane pokrete jer oni stimuliraju cirkulaciju limfe.

Korisno je i četkanje kože pri čemu se četka cijela površina tijela, osim lica. Potrebno je četkati grubljom tkaninom ili četkom od prirodnih materijala.

Unos tekućine

Nedostatan unos tekućine jedan je od najčešćih razloga za zadržavanje tekućine u tijelu i pojavu celulita.

Savjetujemo unos vode ili čajeva minimalno 2 l dnevno.

Anticelulitni tretmani

Moderna tehnologija donijela je nove načine u borbi protiv celulita. Tako danas imamo različite metode koje se koriste poput kavitacije, presso terapije, infra red terapije i anticelulitnih masaža.

Kako se različiti tipvi celulita trebaju različito tretirati savjetujemo da se kod odabira tretmana konzultirate sa stručnim osobama poput doktora ili profesora Kineziologije.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori