15 Dec

Ulje za celulit

Uživajte pripravljajući svoje vlastito ulje za borbu protiv celulita. Naš recept omogućiti će vam da zamjenite anticelulitne kreme za jednako djelotvorno ulje za uklanjanje celulita.

Uklanjanje celulita je moguće, no to je dugotrajan proces. Eterična ulja korisna su kod uklanjanja celulita zbog svog djelovanja na cirkulaciju i jačanje vezivnog tkiva. Ulja bi se trebala kombinirati sa masažom, vježbom i dijetom.

Uz malo znanja i pravilnim kombiniranjem eteričnih i biljnih ulja, možete potpuno zamijeniti industrijsku kozmetiku prirodnom i daleko efikasnijom. Jedina stvar koju svakako morate zapamtiti jest da ne smiju nanositi na kožu nerazrijeđena.

Prikazati ćemo vam recepte za samostalno spravljanje anticelulitnih ulja.

Recept 1
100 ml biljnog ulja lješnjaka
50 kapi himalajskog cedra
25 kapi čempresa
20 kapi geranija
10 kapi nerolija
20 kapi grejpa

Recept 2

100 ml biljnog ulja lješnjaka
50 kapi himalajskog cedra
20 kapi čempresa
25 kapi geranija
25 kapi grejpa
20 kapi ružmarina cineola

Recept 3

1 jušna žlica lanenog sjemena
2 dl čaja od kamilice

Područja zahvaćena celulita potrebno je mazati dva puta dnevno po petnaestak minuta. Prije ili poslije mazanja uljima korisno je istuširati se toplom vodom što će pospješiti djelovanje ulja za celulit.

Zahvaćena područja mažite dvaput dnevno u tankom sloju tako da se ulje u potpunosti upije kroz petnaestak minuta. Ne treba pretjerivati s nanošenjem ulja jer se neće postići brži učinci, a potrošit ćete dragocjenu mješavinu. Prije ili poslije mazanja uljima uskočite pod tuš ili se zavalite u vruću kupku što će pospješiti djelovanje ulja, a vama pružiti ugodno opuštanje.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori