Već smo potanko objasnili koliko je važno razlikovati povećanu tjelesnu težinu zbog previše masnog tkiva, od povećane težine koju možemo pripisati zadržavanju vode.

Mnoge su žene zaista žrtve oteklina koje se najviše javljaju na donjim dijelovima nogu, u području trbuha pa čak i na rukama. Te se otekline ritmički mijenjaju, najčešće vezano za menstrualni ciklus.

Najviše se vode nakupi uoči menstruacije kad vidljivo nabubre grudi i trbuh.

Celulit je prava mora većine žena, ali se nažalost zbog njega počnu zabrinjavati tek kad je već jasno vidljiv.

Nikad uostalom nije prekasno da se nešto poduzme, iako valja ~ priznati da nema samo jednog spasonosnog rješenja.

Potrebno je istodobno poduzimati nekoliko mjera jer ćete jedino tako moći vidljivo poboljšati stanje.

Odrasle su žene upravo opsjednute celulitom jer je tada najvidljiviji, a zapravo je tek krajnji rezultat dugačkog procesa koji je pčeo još u pubertetu. Stoga je najbolje na vrijeme spriječiti da se uopće pojavi.

Celulit ima mnogo različitih uzroka: genetskih, hormonalnih, cirkulatornih, prehrambenih i psiholoških, ali uvijek ih pokreću hormoni. Razlog je pretjerano izlučivanje estrogena ili preosjetljivost na njega čak i kad ga u organizmu ima u normalnoj količini.

Stanje kože, kose i noktiju često je odraz zdravlja. Koža bez sjaja, zatim masna, ispucana i račvasta kosa te nokti s točkicama ili »razlistanim«vrhovima otkrivaju da s organizmom nešto nije u redu.

Uzrok tih promjena često je neuravnotežena prehrana zbog koje manjkaju vitamini, oligoelementi, minerali i aminokiseline što drže sumpor te esencijalne masne kiseline.

You are currently browsing the Celulit blog archives for ožujak, 2012.

Kavitacija

Zatvori