26 Mar

Kako ukloniti celulit?

Celulit je prava mora većine žena, ali se nažalost zbog njega počnu zabrinjavati tek kad je već jasno vidljiv.

Nikad uostalom nije prekasno da se nešto poduzme, iako valja ~ priznati da nema samo jednog spasonosnog rješenja.

Potrebno je istodobno poduzimati nekoliko mjera jer ćete jedino tako moći vidljivo poboljšati stanje.

Celulit je rezultat nekoliko čimbenika, a to su:

— ženina prirodna predispozicija;
— poremećena hormonska ravnoteža;
— loše prehrambene navike;
— loša higijena života.

Djelujući na dva posljednja čimbenika, može se zaustaviti daljnji razvoj te pojave, čak ga vratiti u suprotnom smjeru. Ali još jedanput  moram ponoviti da se možemo nadati uspjehu samo ako problemu pristupimo globalno, što znači da morate promijeniti način života.

Pogledajmo što sve valja poduzeti.

1. Korigirajte i najmanje povećanje tjelesne težine.

Zalihe masti zapravo još pogoršavaju negativno djelovanje celulita. Kad jednom nestanu suvišni kilogrami, lakše će se razlučiti što se zapravo odnosi na sam celulit, točnije na ono što nije estetsko. Tek ćemo tada moći, medu ostalim, primijeniti i lokalno liječenje.

2. Prihvatite dobre prehrambene navike.

To znači da prvo morate odbaciti sve loše navike za stolom. Dovoljno bi bilo da zauvijek prihvatite temeljna načela Montignacove metode i jedete prvenstveno ugljikohidrate niskoga glikemičnog indeksa, odbacujući ugljikohidrate visokoga glikemičnog indeksa.

Kako ukloniti celulit?  3. Liječite vene.

Najčešće se kaže»loša cirkulacija«, a posrijedi su zapravo teškoće s venama, česte kod žena, a gotovo se uvijek javljaju uz simptome celulita.

Problemi cirkulacije, nastali zbog celulita, ne pogoršavaju se samo zato što žene previše sjede nego i zbog drugih navika modernog života: nošenja preuske odjeće, prevrućih kupki, dugotrajnog sunčanja.

U težim slučajevima valja se obratiti liječniku jer se stanje može popraviti liječenjem.

Starinski su lijekovi, rađeni na bazi indijskog kestena, još i sad primjenjivi, djelotvorni su i lako se nabavljaju.

Posebno se preporučuje svaki dan vježbati po nekoliko minuta.

Korisno je na primjer skakati preko užeta ili dva — tri puta u tjednu baviti se tjelesnom aktivnošću (hodati, trčati, voziti bicikl, plivati).

Jedna od najdjelotvornijih vježbi jest da zaboravite dizalo i polagano se uspinjete stubištem dvije po dvije stube.

4. Borite se protiv stresa.

Dakako, nikako ne preporučujemo da pokušate ublažiti stres ijući sredstva za umirenje i razne anksiolitike. Radije se naučite rimijeniti relaksaciju, jogu i sofrologiju. Akupunktura i neki homeopatski ili fitoterapijski pripravci mogu uspješno pridonijeti bori protiv stresa.

5. Upotrebljavajte ljekovite kreme.

Uzalud ćete upotrebljavati kreme nazvane anticelulitnima. Do’vjet ćete potpuni neuspjeh ako istodobno ne prihvatite i ostale reporuke.

Zaista su zabilježeni vrlo dobri rezultati ako se uz kreme pri’jene i prije spomenute mjere. Kreme na bazi kofeina uvelike
boljšavaju stanje površinskog celulita, ali ipak treba izbjegavati ređuboke masaže.

6. Čudotvorni pomagači

Kolikogod se to činilo čudnim, ovdje valja spomenuti još dva imbenika koji zavređuju osobitu pozornost kađ je riječ o borbi rotiv celulita.

Na prvome je mjestu dojenje. Poslije objave prve knjige Montignac dijete mnoge čitateljice javile da su uz dojenje uspješno gubile celulit, istodobno se držeći Montignacove metode. A to se nije dogodilo kad su prijašnju djecu samo dojile.

Trebalo bi dakle udružiti dva čimbenika da se postignu dobri rezultati: dojenje i promjenu prehrambenih navika.
Buduće majke mogu o tome razmisliti te pokušati.

Kao drugi čudotvoran lijek za sve žene spomenuo bih riblje ulje. rovjerite može li pomoći. Dakako, i ovdje pod uvjetom da pro’jenite prehrambene navike.

Znanstveno je dokazano da riblje ulje znatno smanjuje nakupine snasti na trbuhu Neke meni poznate osobe doznale su za to otkriće pa su odlučile svaki dan uzimati tri žlice ribljeg ulja i to četiri mjeseca, primijejujući pritom načela Montignacove metode. Postigli su zanimljive ezultate jer su uspjeli smanjiti celulit pa čak ga se i riješiti.

Zaista nije lako u to povjerovati, a još manje primijeniti jer, istini za volju, nije baš lako tako dugo izdržati tu vrstu liječenja!

Ako ste spremni na sve, jer vas celulit baca u očaj, najlakše ćete izdržati tako da riblje ulje ulijete u čašu (još bolje u plastičnu čašu od jogurta da je možete baciti) pa sve popijete na dušak začepivši pritom nos.Dobro je zatim popiti sok dvaju limuna, dakako bez šećera.Nije baš lako, ali čini se da pomaže.

7. Veći zahvati

Ako ništa od dosad ponuđenoga nije dalo rezultat, obratite se liječniku specijalistu za estetsku medicinu. Odlučit će koje bi liječenje bilo najprikladnije za vašu vrstu celulita.

Danas ima različitih terapeutskih mogućnosti: limfna drenaža, mezoterapija, lipoliza, lipoject, lipo-endoloza, te liposukcija. Liječnik vam može potanko objasniti o kakvim je zahvatima riječ.
Za sva takva liječenja medutim prepreka su visoke cijene.

8. Uzimanje lijekova

Cijelo je jedno poglavlje bilo posvećeno toj važnoj temi.

 

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori