Celulit se najčešće javlja kao posljedica loše cirkulacije, stoga je važno pozabaviti se vježbama koje pomažu da masnoće, zarobljene ispod kože, ponovno dođu u krvotok te se tamo sagore.

Anticelulitni tretmani u kozmetičkom salonu i zdrava  prehrana mogu biti korisni u borbi protiv celulita, ali bez odgovarajuće tjelesne aktivnosti nećete postići željene rezultate.

-90% žena ima celulit. – tvrdnja je  Howarda Murada, M.D., i autora knjige The Cellulite Solution: A Doctor’s Program for Losing Lumps, Bumps, Dimples, and Stretch Marks (Compare Prices).

Celulit su masne stanice koje tvore izbočine kroz stanične stijenke u srednjem sloju kože gdje navlače vezivno tkivo tvoreći nepravilne, kvrgave površine na koži.

Najbolji način rješavanja celulita, a to je ono čemu sve žene teže, je promjena načina života. Prvo potrebno je osnažiti i hidratizirati stanice i vezivna tkiva u tijelu.

Sve populariji tretmani kavitacije zauzimaju broj jedan u programima mršavljenja. Kavitacija se pokazala izuzetno učinkovitom a istovremno ne nosi određene nuspojave.

U Novom Zagrebu tretmani kavitacije provode se u Centru za mršavljenje i oblikovanje tijela Altis. Centar Altis lociran je u Laništu, nedaleko od Arena Centra.

Ultrazvučna kavitacija predstavlja novost u programima mršavljenja. Kao što samo ime govori bazira se na djelovanju ultrazvuka.

Za razliku od klasičnog ultrazvuka, ultrazvučna kavitacija djeluje daleko jačom frekvencijom pri čemu dolazi do razbijanja masnih stanica te njihovom odlasku u krvotok.

U krvotok stanice dolaze u obliku triglicerida pri čemu se dalje koriste kao energent. Sam tretman provodi se kako na ženama tako i na muškarcima. Tretman kavitacije provodi se u trajanju od 30 do 40 minuta nakon čega slijedi limfna drenaža u trajanju od 20 minuta.

Sve je veća potražnja za tretmanima kavitacije u procesu mršavljenja. Donosimo vam pregled cijena kavitacije kako u Zagrebu, Hrvatskoj i Europi.

Kavitacija se pojavljuje u Europi unazad četiri godine te se u kratkom roku proširila na Hrvatsku. Na početku je ona bila skupa metoda mršavljenja te nije bila dostupna. U to vrijeme cijena se kretala oko 1000 kn po jednom tretmanu. Kako je sve veći broj centara za mršavljenje i kozmetičkih salona uvodio kavitaciju u svoju ponudu tako je i sama cijena padala.

Kavitacija je metoda mršavljenja koja se bazira na ultrazvučnom djelovanju. Obzirom da se radi o relativno novoj metodi mršavljenja, brojna su pitanja o tome koliko kavitacija negativno utječe na ljudski organizam i da li postoje određene nuspojave.

Kako se kavitacija bazira na otpuštanju masti u krvotok, dolazi do pojačane gustoće krvi. Ukoliko osoba ima izrazito povećan kolesterol i trigliceride može doći do pritiska na stijenke krvnih žila.

Celulit je jedan od problema s kojim se suočava više do 80% žena, bez obzira na dob. Javlja se uglavnom kao posljedica nepravilne prehrane, stresa, pušenja, poremećaja cirkulacije, kontracepcijskih tableta, ali i genetike.

Na genetske i hormonalne uzroke ne može se utjecati, ali zato više pažnje možete posvetiti drugim uzrocima celulita. Budući da su anticelulitni tretmani u kozmetičkim salonima poprilično skupi, stručnjaci su razvili nekoliko učinkovitih metoda za uklanjanje celulita koje se mogu primjenjivati kod kuće.

Jedna od novijih metoda mršavljenja a pokazuje odlične rezultate, upravo je auricomplex terapija. Predstavljamo vam terapiju koja se pokazala kao jednom od najučinkovitijih u programima mršavljenja.

Terapija je nastala kao spoj ušne akupunkture i moderne tehnologije. Akupunktura kao metoda lječenja pojavljuje se još u Kini te se zbog svoje učinkovitosti održala sve do danas. Bazira se postavljanju iglica na točno određena mjesta perifernih živaca koja su povezana sa centralnim živčanim sustavom.

You are currently browsing the Celulit blog archives for studeni, 2011.

Kavitacija

Zatvori