Celulit se najčešće javlja kao posljedica loše cirkulacije, stoga je važno pozabaviti se vježbama koje pomažu da masnoće, zarobljene ispod kože, ponovno dođu u krvotok te se tamo sagore.

Anticelulitni tretmani u kozmetičkom salonu i zdrava  prehrana mogu biti korisni u borbi protiv celulita, ali bez odgovarajuće tjelesne aktivnosti nećete postići željene rezultate.

-90% žena ima celulit. – tvrdnja je  Howarda Murada, M.D., i autora knjige The Cellulite Solution: A Doctor’s Program for Losing Lumps, Bumps, Dimples, and Stretch Marks (Compare Prices).

Celulit su masne stanice koje tvore izbočine kroz stanične stijenke u srednjem sloju kože gdje navlače vezivno tkivo tvoreći nepravilne, kvrgave površine na koži.

Najbolji način rješavanja celulita, a to je ono čemu sve žene teže, je promjena načina života. Prvo potrebno je osnažiti i hidratizirati stanice i vezivna tkiva u tijelu.

Celulit je jedan od problema s kojim se suočava više do 80% žena, bez obzira na dob. Javlja se uglavnom kao posljedica nepravilne prehrane, stresa, pušenja, poremećaja cirkulacije, kontracepcijskih tableta, ali i genetike.

Na genetske i hormonalne uzroke ne može se utjecati, ali zato više pažnje možete posvetiti drugim uzrocima celulita. Budući da su anticelulitni tretmani u kozmetičkim salonima poprilično skupi, stručnjaci su razvili nekoliko učinkovitih metoda za uklanjanje celulita koje se mogu primjenjivati kod kuće.

Jedna od novijih metoda mršavljenja a pokazuje odlične rezultate, upravo je auricomplex terapija. Predstavljamo vam terapiju koja se pokazala kao jednom od najučinkovitijih u programima mršavljenja.

Terapija je nastala kao spoj ušne akupunkture i moderne tehnologije. Akupunktura kao metoda lječenja pojavljuje se još u Kini te se zbog svoje učinkovitosti održala sve do danas. Bazira se postavljanju iglica na točno određena mjesta perifernih živaca koja su povezana sa centralnim živčanim sustavom.

You are currently browsing the Celulit blog archives for studeni, 2011.

Kavitacija

Zatvori