25 Sep

Vrste masaža za ukljanjanje celulita

Dakle, masažom, u ovom slučaju, činite dvije korisne stvari. Uz ručni masažer imala sam još neka pomagala. Četku s tupastim zupcima kojom sam se mogla udarati po kritičnim zonama, kuglu sa zupcima, poput ježa, koju sam mogla rolati  njome gnječiti ugrožena mjesta.

Nije neophodno da imate više masažera, ali tako ćete spriječiti monotoniju, a celulit je uvijek bolje napasti s nekoliko različitih sredstava odjednom.

Tako sam i ja na početku, kada nisam imala dovoljno kondicije, kombinirala sredstva, ali vremenom mi umor u rukama više nije bio problem i sada koristim samo drveni masažer za rolanje. Ovakvim jednostavnim, ali učestalim masiranjem, postići ćete odlične rezultate.

Postoje i drugi oblici masaža, koje možete provoditi same kod kuce, a neki od njih su:

– hidromasaža
– suha masaža rukavicom
– suha masaža četkom s prirodnim vlaknima
– masaža električnim masažerima

(Sve bih ih preporučila u kombinaciji s ručnim masažerom ili nakon pokretanja procesa uklanjanja celulita.)

S hidromasažom imam vrlo dobra iskustva.Taj oblik masaže možete si priuštiti i kod kuće ako nabavite neki od uređaja koji se nude na tržištu i ugradite ga u kupaonicu ili jednostavno kupite palicu za tuš, koja uz normalan mlaz vode nudi i onaj jači za masažu. Kod kuće imam takav tuš i nastojim se uvijek uz tuširanje i izmasirati.

Vrste masaža za ukljanjanje celulitaTo je odličan oblik masaže i kasnije, kada smanjite ili riješite problem celulita. Palica za tuš nije velika investicija, a koristit će vam uvijek. Osim za uklanjanje celulita, koristit će vam i za masažu ostalih dijelova tijela o kojima također ne smijemo zaboraviti voditi brigu.

Rukavicu za suhu masažu možete jednostavno i povoljno nabaviti. Navucite je i trljajte njome ugrožena mjesta pokretima odozdo prema gore ili jednostavnim kružnim pokretima. Bitno je postupak redovito ponavljati. Ovo je blaži oblik masaže, pa bih ga preporučila kada već ostvarite neke rezultate odnosno kao nadopunu drugim oblicima masaže.

S električnim masažerima nemam osobnog iskustva, ali i oni vjerojatno ostvaruju određeni učinak, koji ovisi o tipu masažera, količini vašeg celulita i intenzitetu upotrebe.

U salonima ljepote nude se različiti oblici anticelulitnih masaža. lzvode se ručno, različitim tehnikama ili uz pomoć posebnih aparata o čemu možete dobiti mnoštvo informacija u samim salonima.

Kao jako dobru, spomenula bih limfnu drenažu, koja se može izvoditi ručno ili uz pomoć aparata. To je posebna tehnika masaže koja iz tkiva zahvaćenih celulitom odvodi suvišnu tekućinu i štetne tvari i potiče dreniranje i pročišćavanje tkiva. Bitno je da je izvodi za to
osposobljena osoba. (Vrlo pojednostavljenu verziju limfne drenaže možete izvoditi i same kod kuće, suhim četkanjem tijela.)

Za kraj, jošjednom: nastojte se masirati svakodnevno 30-60 minuta. Međutim, ako nemate toliko vremena, masirajte se koliko možete.
Koliko god vremena uložite, učinit ćete nešto korisno za sebe. Zadržite kontinuitet. Količinom izlučene tekućine iz tijela kontrolirat ćete koliko se uspješno odvija proces uklanjanja celulita i po potrebi zadržati ili pojačati ritam masaže. l ovdje je, kao kod tjelovježbe, količina uloženoga proporcionalna dobivenome.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori