25 Sep

Uklanjanje celulita uljem i masažom!

Za četkanje kože ne treba više od pet minuta, a ako se kupate, možete ga obaviti dok čekate da vam se napuni kada. Nakon kupke ili tuša na kritičnu zonu nanesite mješavinu anticelulitnog eteričnog ulja ili anticelulitnu kremu.

Kako sam se ja masirala? Davno prije nego što sam započela svoj vlastiti program, isprobala sam neke od masaža u salonima ljepote. Bile su ručne, različitih tehnika i vrlo čvrste. Te su masaže bile vrlo dobre, ali kao što sam već rekla, moja tadašnja financijska situacija (bila sam studentica ), nije mi dopuštala kontinuirane posjete pa nisam od njih ni imala veče koristi.

Međutim, ako si možete priuštiti (a trajat će mjesecima), a nemate volje niti strpljenja činiti to same, trebate redovito ići na masaže u salone ljepote. Bez masaže, kao dopune tjelovježbi, neće biti velikog učinka u borbi protiv celulita.

Za sve one, koje će poput mene, to izvoditi same kod kuće (eventualno uz pomoc partnera, ali nije neophodno), preporučujem masažu ručnim masažerima.

Uklanjanje celulita uljem i masažom!Za početak si kupite jedan mali ručni masažer. Moj ima dršku za ruku i nazubljene kotačiće i vrlo je efikasan. Na tržištu ih ima različitih oblika i veličina i povoljnih su cijena. Taj će vam masažer idućih mjeseci postati nerazdvojni prijatelj.

Kako ga upotrebljavati? Jednostavno rolajte njime po kritičnim dijelovima tako da se zacrvene i da osjetite toplinu pod kožom.To čini te umjerenim tempom.

Za vrijeme masiranja temperatura kože se povećava i dolazi do hiperemije, odnosno povećanog nakupljanja krvi, ubrzane cirkulacije i crvenila kože. Pojačan je odtok venske i dotok arterijske krvi. Hiperemija može biti aktivna (zbog pojačanog dotoka krvi u neki organ) ili pasivna (kada dolazi do zastoja venske krvi u nekom organu zbog loše cirkulacije).

Svoj maksimum dostiže nakon 20 minuta masiranja određenog područja, a prestankom masaže, njezino djelovanje traje još 60 minuta, što znači da je cirkulacija i dalje ubrzana. Do hiperemije dolazi i za vrijeme tuširanja, kada trčimo odnosno vježbamo i kod svih aktivnosti u kojima se javlja crvenilo na koži tijela ili lica.

Meni masaža uopće nije oduzimala vrijeme jer sam je redovito obavljala navečer, kada bi završila sa svim obvezama. Tada bih se opustila i sjela u dnevni boravak. Uz čitanje, razgovor, gledanje TV-a, ne bih ni osjetila da sam izdvojila vrijeme za masažu. Ponekad bih gledala neki film i sat i pol provela masirajući se, a da to ne bih ni primijetila. Uvijek nastojte da obje noge masirate podjednako dugo. Što se duže i češće masirate, to bolje, ali ako imate i samo 15 minuta vremena,  iskoristite i to.

U početku će vas možda, jer nemate kondicije, malo boljeti ruke, ali onda napravite kratku pauzu i nastavite dalje. Vremenom će vaša izdržljivost biti sve veća, a primijetit ćete i kako vam se počinju oblikovati mišići na rukama.

Sigurno ste primijetile kako u sklopu tjelovježbe nisam spominjala ruke, iako su kod mnogih žena i one kritična područja. Svakodnevna, ili barem česta ručna masaža, odlična je vježba za ruke, a to najbolje pokazuju moji lijepo izdefinirani mišići.

 

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori