25 Sep

Kozmetika za uklanjanje celulita

Djelovanje kozmetičkih proizvoda može biti višestruko: poticanje cirkulacije, tj. izlučivanja zadržane tekućine i toksina, razgradnja masti, čišćenje kože i potkožnog tkiva, povećavanje napetosti i elastičnosti kože.

Takvi proizvodi sadrže različite sastojke kao što su: voćne kiseline, razni enzimi, prirodni ekstrakti algi, ginka, artičoke, kestena, bršljana, ekstrakta bijelog ljiljana, zelene kave, magnetizirane mikrokristale, itd. Kreme protiv celulita sadrže i tvari filin, teofilin i kofein koji stimuliraju lipolizu, tj. oslobađanje masnoća.

Tretmane kozmetičkim preparatima možete izvoditi same kod kuće ili u kozmetičkim salonima. Na tržištu se nudi cijeli niz različitih proizvoda – kreme, ampule, oblozi, gelovi, soli za kupanje, kapsule, itd. – koji se razlikuju i cijenom i kvalitetom. U svom sam eksperimentiranju isprobala različite i došla do zaključka da cijena ne diktira uvijek kvalitetu i da su ponekad jeftiniji proizvodi jednako učinkoviti ili čak i bolji od onih skupljih.

Na uputama za upotrebu je redovito opisan način primjene proizvoda, pa ga se nastojte pridržavati, jer su neka sredstva prilično jaka, moraju se koristiti u određenom ritmu i s određenim pauzama. Nama je cilj pokrenuti i ubrzati naše prirodne mehanizme, a ne poremetiti ih ili nepravilnom upotrebom uzrokovati alergijske reakcije.

lntenzivno sam koristila dva oblika proizvoda, naizmjence po mjesec dana.To su bili krema i sredstvo koje se nanosi kao oblog. Kremu sam nanosila u početku 2 puta dnevno na kritična mjesta, a kada se celulit većjako smanjio, samo jednom dnevno.

Obloge sam nanosila u propisanom ritmu. Kod njih je bitno, nakon što ih nanesete, umotati noge u plastičnu foliju ili obući posebne hlače za takve tretmane.

Ovim postupkom dolazi do termičkog djelovanja, koje će pojačati učinkovitost preparata. (Na ovaj način možete nanositi kreme, ako ćete tretmane provoditi bez upotrebe sredstava u obliku obloga).

Ono što bih vam svakako savjetovala, bez obzira o  kojem obliku kozmetičkih proizvoda se radi, je njihovo nanošenje nakon tuširanja kada je koža meka, a pore otvorene. Ostvarit ćete puno bolji učinak nego bez tuširanja, u to sam se sama uvjerila.

Pilikom tuširanja bolje je koristiti sredstva koja ne sadrže sapune, već proizvode prirodne kozmetike, posebne medicinske gelove ili proizvode namijenjene djeci koji ne isušuju kožu, jer imaju visok postotak lipida i pogotovo su dobri za suhu i osjetljivu kožu. Ako imate suhu kožu, za njegu tijela su vam potrebni preparati koji sadrže esencijalne masne kiseline, B-kompleks vitamine, beta-karoten, pivski kvasac i druge hranjive sastojke.

Dobro je znati da različiti biljni sastojci kao što su bršljan, alge, voćne kiseline, ulje sjemenki grožđa soja itd. daju koži vlažnosti mekoću te ubrzavaju cirkulaciju, i kao takvi su dobri u pripravcima protiv celulita.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori