25 Sep

Voda i celulit

Voda je piće koje gasi žeđ i čuva naše zdravlje. Istraživanja su pokazala da ljudi često piju manje vode nego što im je potrebno. Kada se radi o unosu tekućine u tijelo, poznata je činjenica da bismo trebale piti oko 2 litre vode dnevno.

Voda je veliki saveznik u borbi protiv celulita, jer potiče izmjenu tvari i zaslužna je za čišćenje organizma od toksina, svježinu i mekoću kože te za dobar rad probavnog sustava.

Tijelo kroz metaboličke procese stvara toksíne i ostale otpadne tvari, a voda pomaže pri njihovom uklanjanju i sudjeluje u drugim bitnim kemijskim procesima u tijelu. Proizvodnja energije i izgradnja tkiva životno su važne metaboličke aktivnosthkoje se odvijaju u vodenom okruženju.

Fizička i snažna tjelesna aktivnost  povećavaju tjelesne potrebe za vodom zbog znojenja. kojim se izlučuje tekućina iz tijela i metaboličkih procesa koji se javljaju kao posljedica ovih aktivnosti.

Voda i celulitRazličiti problemi, kao što su: prekomjerna težina, pojačani bolovi u mišićima. osobito nakon vježbanja. problemi s probavom, povezani su is nedostatkom vode u tijelu.

Već vrlo blaga dehidracíja može bitno smanjiti i razinu produktivnosti.

Različiti napici  pored vode u svom sastavu često imaju i neke druge štetne sastojke (kofein, umjetne arome, aditive itd.) tako da je čista voda najzdravije piće.

Pravilo govori da je za svakih unesenih 1000 kcal potrebno oko 1000 ml vode.

U pravilu 2/3 dnevno potrebne tekućine osiguravamo pićem, a preostalu 1/3 dobivamo iz hrane.

Osobno nisam vodila računa o količini tekućine, pila sam prema svojim  potrebama.

Sasvim je sigurno da ćete uz ritam na koji vas navodi ovj članak  imati povećanu potrebu za unosom tekućine tako da ćete, ako već dosada i niste, sigurno dostići propisanu količinu.
Naročito je važno da pijete čistu, nezagađenu vodu.

Idealno bi bilo piti vodu izravno s izvora, ali što je danas gotovo nemoguće za većinu nas. Iduće najbolje rješenje je prirodna izvorska voda iz boce. Naravno, bilo bi idealno da je boca staklena, ali kad to nije moguće, uvijek pokušajte pronaći vodu najbolje kvalitete i svakako negaziranu (iako je i gazirana voda dobra za piće (suprotno ostalim gaziranim pićima), uvijek dajte prednost negaziranoj vodi).

Dobri su i pročišćivači vode koji su praktični za uporabu i kod kuće i na poslu. Voda iz slavine različite je kvalitete s obziromn na to gdje živite, ali je uvijek kemijski tretirana i neka bude zadnji izbor.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori