25 Sep

Što izbjegavati u borbi protiv celulita?

Posebno je važno izbaciti preslanu hranu jer sol veže vodu i tako je zadržava u tijelu, a mi se svim silama trudimo izbaciti je van. Iz istog razloga maksimalno smanjite ili potpuno izbacite slane grickalice, koje – osim što su neprijatelji vitkosti – ne donose ništa korisno tijelu.

Izbjegavajte pržena jela tzv. brzu hranu (fast-food), crveno meso, kobasice, salame, paštete, veću količinu jaja, majonezu i slične ‘teške’ i masne umake, kruh i tjesteninu od bijelog brašna, šećer (naročito bijeli šećerl), konzerviranu hranu, maslac i masne sireve, slatkiše, alkoholna, gazirana i preslatka pića.

Pijenje alkohola i pušenje su loše navike i uz to slabe potkožna tkiva razarajući kapilare. To oštećuje vezivno tkivo i uzrokuje nastanak celulita. Kofein također nije dobar – uzrokuje nagle promjene razine šećera u krvi pa se često javlja pojačana želja za slatkim. Međutim, male količine kave mogu poboljšati cirkulaciju i ubrzati metabolizam.

U svakom slučaju, ako ne pijete kavu – tim bolje, ako je pijete, pokušajte ograničiti unos. A ako niste ‘ovisnica’, možete je zamijeniti i žitnom kavom (od cikorije iječma).

Već smo spomenuli zasićene masti (masti životinjskog porijekla kakve nalazimo u mesu, maslacu i punomasnim mliječnim proizvodima) te hidrogenizirane masti (obratite pažnju na pakiranjima margarina i namaza!) koje su posebno štetne. ne samo za celulit nego i za vaše zdravlje općenito.

Lijekovi također mogu poremetiti procese u tijelu. Konzumiranje tableta za mršavljenje. spavanje ili kontracepciju utječu na masne stanice tako da se one povećavaju. Stanice zadržavaju u sebi tekućinu koja je potrebna za odstranjivanje toksina i tako započinje stvaranje celulita.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori