25 Sep

Vježbanjem do uklanjanja celulita

Osobe koje se bave fizičkom aktivnošću bolje se nose sa stresom, jer imaju veću aktivnost živčanih centara, brže i preciznije razlikuju složene signale, brže primaju i obrađuju informacije, imaju uravnoteženíje živčane procese.

Osim toga, povećava im se masa i obim muskulature, poboljšava se snabdijevanje mišića krvlju, usavršava se živčano-mišićna regulacija, energetski potencijali u mišićima, koncentracija mišićnog naprezanja, itd.

Smanjuju se i masne naslage, povećavaju rezerve ugljikohidrata, sposobonost dišnih puteva, intenzivnije je snadbjevanje kisikom i hranjivim tvarima svih tkiva i stanica u organizmu, poboljšava se rad srca i ostalih organa.

Takvo tijelo uspješno suprotstavlja štetnom djelovanju stresa, a time i nakupljanju celulita.

Želim napomenuti da vježbanjem nisam izgubila kilograme, jer mi to i nije bio cilj – uklonila sam samo celulit. To govorim zbog svih onih koje, poput mene, ne žele gubiti masu već samo opseg kritičnih dijelova tijela. Međutim, kao što sam već spomenula, ovim načinom vježbanja možete izgubiti i kilograme, samo morate tome prilagoditi svoju tjelovježbu.

Vježbanje je zapravo idealno jer njime, osim skidanja celulita, svaka žena može postići ono što želi: povećati, zadržati ili smanjiti masu i oblikovati tijelo. Više informacija o tome možete dobiti od stručnih osoba, npr. trenera i voditelja u fitness centrima.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori