25 Sep

Anticelulitne masaže i njihovo djelovanje

Osim što se masažom mogu ukloniti bolovi, pomoći tijelu da se brže oporavi od ozljeda i ili operacija, ona ima i sljedeće učinke:

-njeguje kožu; čini je mekšom, sjajnijom i zdravijom te joj povećava elastičnost

– tonira i opušta mišiće
-zagrijava tijelo i pojačava cirkulaciju i protok limfe
– pospješuje dotok kisika u tkivo i otklanja iz tijela toksične tvari i razgrađuje celulit
– čini tijelo skladnijim i ljepšim
– pospješuje otpornost organizma i imunološkog sustava čini tijelo Iakši, efektivnijim te ga puni energijom
– regulira tlak i metabolizam
– psihički opušta; poboljšava koncentraciju; djeluje antistresno i oslobađa od nesanice

– otklanja napetost zgobova. Čini kralješnicu gipkijom i pospješuje protok živčanih impulsa u tijelu

– uravnotežuje duh i tijelo.

Međutim, masirati se, naravno možemo i same. Kada se radi o celulitu, onda su to masaže koje će aktivirati cirkulaciju, drenažu tkiva i pospješiti razbijanje masnih naslaga. Zbog premalo kretanja, nepravilne prehrane, poremećene cirkulacije, itd. dobile smo neželjene naslage, a masažom ćemo pokrenuti mehanizme koji će ih razgraditi i ukloniti.

Anticelulitne masaže i njihovo djelovanjeAnticelulitne masaže ne idu u red laganih opuštajućih masaža, već su čvrste, agresivnije, pogotovo početnih 4-6 tjedana kada moramo pokrenuti proces razgradnje celulitnih naslaga.

No, masaža ne smije biti niti prejaka i ostavljati tragove na tijelu, npr. podljeve. U tom početnom razdoblju, kao i kod tjelovježbe, jako važan kontinuitet. Tu nikako ne smijete zakazati – trebate se masirati svaki dan!

Kad se proces pokrene, a to ćete, kao što već znate, osjetiti po pojačanom izlučivanju tekućine iz tijela, sve je već lakše. Tada samo morate održavati kontinuitet, što je jednostavnije, pa ritam masaža može biti i blaži, npr. svaki dan samo po 15 minuta ili je ponekad možete i ‘preskočiti’.

Postoje različite vrste anticelulitnih masaža. Iskustvo mi je pokazalo da su najučinkovitije (ili da najbrže djeluju) ručne masaže, bar kada se radi o pokretanju procesa. Svi oblici ručne masaže su dobri – gnječenje, štipkanje, glađenje, masiranje ručnim masažerom. Kasnije možete uključiti i neke druge oblike.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori