25 Sep

Utjecaj celulita na ljepotu tijela i zdravlje

Društvo proizvodi sliku “poželjnog tijela“ i tako tijelo postaje društvena činjenica kojom se bave modna i kozmetička industrija, znanost i tehnologija, sport i medicina.

Žensko tijelo prenosi značenja, utječe na mnoga područja života, a posebno na seksualnost.

Pojam idealnog ženskog tijela mijenjao se kroz razdoblja, a danas podrazumijeva mišićavo, zdravo i lijepo tijelo bez obzira na godine. Atraktivan fizički izgled i idealna težina postaju sinonimi za seksualnu privlačnost, uspjeh i sreću. Svi ljudi, a pogotovo žene, spremni su puno toga učiniti kako bi postigli ovaj cilj.

Utjecaj celulita na ljepotu tijela i zdravljeBritanske ankete govore da su se mnoge žene spremne čak i zadužiti kako bi se mogle podvrći plastičnim operacijama i tretmanima uljepšavanja te tako poboljšati svoj izgled.

Izjave nakon takvih intervencija često zvuče otprilike ovako: “Osjećam se prekrasno… Puna sam energije… Život mi se promijenio… Osjećam se fantastično i fizički i psihički…” .

Sve ovo govori nam da su tijelo i duh jedno. Djelujući na duh, djelujemo i na tijelo i obrnuto. Tjelesnom aktivnošću i brigom za vlastito tijelo, djelujemo i na svoj duhovni razvoj.

U prirodi svake žene je da želi dobro izgledati. Ljepota zrači izvana, ali osjećaj ljepote dolazi iznutra. Zato ga se i mnoge lijepe žene ne osjećaju lijepima ako nisu zrele, sretne i sigurne u sebe.

Osjećaj ljepote daje nam samopouzdanje i određuje odnos prema vlastitoj osobnosti.

Činjenica je da ono što osjećamo iznutra, prenosimo i na našu okolinu. Koliko će nasi kako prihvaćati ta ista okolina, ovisi o tome na koji način doživljavamo samu sebe.

Mnogi će misliti da za dobar izgled treba puno vremena, tretmana, pretjerano kontrola prehrane i novca, no to uopće nije točno. Potrebno je sasvim malo discipline i samokontrole, koje će s vremenom postati sastavnim dijelom našeg života.

Osim toga, pravilan i zdrav način života utjecat će na naše cjelokupno zdravlje pa je pitanje trebamo li vrijeme izdvojeno za sebe smatrati uljepšavanjem ili je to zapravo podizanje razine kvalitete života.

Bitni faktori za cjelokupan dojam ljepote su i inteligencija, kreativnost, poslovnost, šarm itd. Tajna uspjeha je spoj zdravog života i emocionalne i psihičke ispunjenosti. Osoba koja pozitivno zrači otvorena je za komunikaciju i vedrog je duha. Takva osoba posjeduje poseban oblik ljepote i privlačnosti koji se ne mogu nadomjestiti fizičkom ljepotom.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori