11 Jan

Anticelulitne kreme

Iako se većina nas užasava ideje da za pranje lica koristimo sapun i vodu, veselo uranjamo u kupke pune mjehurića.

Ovakve kupke jednako isušuju kožu, a najčešće se kupamo predugo u pretoploj vodi. Posljedica je gotovo kronično dehidrirana koža tijela, zbog čega celulit postaje još vidljiviji i izraženiji.

Dehidrirana koža uz to je sklonija celulitu budući da UV zrake prodiru još dublje i oštećuju više kolagena i elastina u koži.

Takva koža izgleda umornije i sve promjene koje u njoj izaziva sunčevo svijetlo djeluju lošije nego pod zdravom kožom.

Suha je koža također tanja i manje čvrsta od zdrave, napete kože, stoga su masne stanice pune tekućine ispod njezine površine još vidljivije.

Jednostavnim vlaženjem kože ujutro i navečer, napunit ćete gornji sloj stanica kože i stvoriti malo deblji sloj između celulita i vanjskog svijeta. Korištenjem proizvoda s određenim sastojcima možete pojačati učinak hidratacije kože.

anticelulitne kremeANTICELULITNE KREME

Navodimo sastojke koji su se pokazali najučinkovitijima kod uklanjanja celulita.

Aminofilin

Tvar je nastala u labaratoriju kako bi ublažila simptome astme, no dva liječnika su primjetila da se pod utjecajem te kreme smanjuje opseg bedra. Objašnjenje te pojave bilo je da je aminofilin ušao u stanice i prouzročio smanjenje masnoća.

Centella asiatica

Istraživanjima je dokazano da pomaže stvaranju novog kolagena na određenom području.Također se smatra da pomaže u učvršćivanju fibroblasta, sprečavajući ga da se promjeni u tkivu zahvaćenom celulitom. Povrh svega, može djelovati i dijuretički.

Retinol

Derivat vitamina A koji djeluje kao antioksidans i obično je sastojak krema protiv bora. Djeluje tako da ubrzava obnovu stanica(zbog čega se koža ponaša kao da je mlađa) i tako ubrzava stvaranje kolagena.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori