25 Sep

Uklanjanje celulita kod kuće prirodnim metodama

Suho četkanje tijela

Ovo je stara, ali provjerena prirodna metoda! Možda će vam se učinit relativno ‘bezazlena’, ali vjerujte – vrlo je djelotvorna! Nježnim ljuštenjem i suhih naslaga poboljšavamo stanje kože i potičemo limfnu drenažu te izbacujemo i do jedne trećine štetnih tvari iz tijela.

Potrebna vam je srednje oštra četka s čekinjama biljnog podrijetla i po mogućnosti dugom drškom (da možete dosegnuti leđa). Četka mora biti suha, a svakih dva tjedna treba je isprati toplom vodom i sapunicom.

Ako nemate četku, dobra će biti i rukavica od konoplje. Najbolji učinak protiv celulita postići ćete ako tijelo četkate dva puta na dan, nekoliko minuta prije jutarnjeg tuširanja ili kupke. Međutim, barem jedanput mjesečno napravite pauzu od tjedan dana, da se tijelo ne privikne na postupak – tako će biti učinkovitiji! No, za to vrijeme možete i dalje primjenjivati druge oblike masaže. Koža se četka dugim potezima četkom preko svih dijelova tijela. Budite nježni da ne oštetite kožu, pogotovo u početku.

Uklanjanje celulita kod kuće prirodnim metodamaA postupak je sljedeći: Počnite od stopala, od tabana, zatim uz noge, prednje i stražnje strane, dugim potezima prema gore. Četkajte stražnjicu pa pređite na srednji dio leđa. Uvijek četkajte prema srcu.

Zatim četkajte i dlanove, s vanjske i unutarnje strane, uz ruku, preko ramena,prsa (izbjegavajte bradavice!) pa se spustite stražnjim dijelom vrata do gornjeg dijela leđa. Na kraju četkajte trbuh (izbjegavajte genitalije),kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu, slijedeći oblik debelog crijeva, kako biste usmjerile štetne tvari prema izlazu iz tijela.

Koža na licu i vratu preosjetljiva je da biste je četkali običnom četkom, ali ako ne želite zaobići taj dio tijela, možete upotríjebiti meku četkicu za brijanje.

Samo vrhovima dlaka četkajte kožu na, čelu, nježno oko očiju niz nos, obraze i bradu do vrata, a na kraju vrat, gore-dolje prema prsima.

Ako se u početku pojave prištići, ne očajavajte, to je samo znak da se tijelo oslobađa otrova kroz kožu. Nakon dva tri tjedna, koža će vam izgledati zdravije nego ikad!

 

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori