25 Sep

Trikovi za brzo uklanjanje celulita vježbanjem kroz trčanje i orbitrek

Osim sobnog bicikla i drugih sprava za kućnu upotrebu kao što su npr. steper, eliptični steper, veslački ergometar, itd., postoje i razni drugi načini za provođenje ovog dijela tjelovježbe, a neki od njih su: brzo hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje, rolanje, preskakanje preko užeta, penjanje i spuštanje niz stepenice, itd.

U fitnes centrima imate na raspolaganju različite sprave koje simuliraju trčanje, hodanje, penjanje, itd. Koristeći sprave (bilo kod kuće ili u fitnes centrima), uvijek pratite podatke koje vam izbacuje mini kompjutor, a pogotovo podatke o otkucajima srca.
Mislim da ste shvatile o kakvoj se vrsti fizičkog napora ovdje radi. Cilj nam je aktivirati rad mišića, što više se oznojiti i tako izlučiti tekućinu i toksine – zbog čega su nam sauna hlače  neophodne.

Ako vam nedostaje upornosti ili motivacije za tjelovježbu, pokušajte sa slijedećim trikovima:

– pokušajte vježbati samo nekoliko minuta; možda ćete se ipak predomisliti i nastaviti s tjelovježbom do kraja

-nemojte uvijek vježbati na isti način ili istim redoslijedom

– zadajte si male ciljeve, kao npr. da u određenom vremenskom razdoblju povećate broj ponavljanja vježbi, da otrčite ili odvozite na biciklu dužu dionicu u istom vremenskom razdoblju, da sjedenje u kafiću zamijenite šetnjom, itd. Usredotočite se na praćenje ovakvih, a ne vizualnih rezultata uklanjanja celulita

– vježbajte s partnerom ili prijateljicom; u društvu je uvijek zabavnije

– sve što radite, radite uz glazbu ili TV; ako se umorite, uz dobar film ili pjesmu, manje ćete to zapažati.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori