1 Oct

Montignac dijeta

Puno prostora u ovoj knjizi posvetili smo glikemijskom indeksu namirnica. S punim pravom, jer čini se u da »tom grmu leži zec«. Ovdje dajemo ideju kako se relativno jednostavno i bezbolno može kontinuirano mršavjetí prema tom načelu.

Ako koristite niskoglikemičnu hranu s razdiobom ugljikohidrata, bjelančevina i masti u odnosu 50:25:25 zajamčeno ćete smanjiti težinu bez ikakvih zdravstvenih posljedica! Naravno, temeljno pravilo pritom je: jedi manje, treniraj više! Što se u takvoj situaciji događa u organizmu?

Dugotrajno uzimanje niskoglikemične hrane dovest će i do hormonalnih i do metaboličkih »pomaka«, a kao rezultat će se javiti smanjivanje apetita. Da ne govorim isprazno, evo egzaktnih dokaza. Pokusi u jednoj bostonskoj dječjoj bolnici nedvosmisleno su pokazali da su djeca koja su stalno dobivala visokoglikemičnu hranu konzumirala ukupno 83% više hrane od djece koja su hranjena s niskoglikemičnim namirnicama.

I to nije sve. Djeca hranjena visokoglikemičnim namirnicama imala su i visoku razinu inzulina u krvi, a poznato je da on izaziva glad. Itekako se zatvara začarani krug debljine: više visokoglikemičnih namirnica – više inzulina, a više inzulina potiče apetit za novu količinu hrane!

Montignac dijetaNe dajte se zavarati. vagom! Nikada kod razmišljanja 0 mršavljenju nemojte da se tijelo sastoji 0d 60% vode, a zadržavanje vode u tijelu (u staničnim i izvanstaničnom prostoru) regulirano je unosom vode i unosom soli.

Što manje  prijete vodu, više je zadržavate. Tako se tijelo brani od dehidracije.

Da ne zaboravim -iz soli nam je važan samo natrij. To je čudna tvar, osobito kad je riječ o  industrijskim proizvodima. Što je stupanj industrijske preradeveći, viša je i razina natrija.

Pola šalice instant pudinga ima 460 mg natrija, a to je četiri puta više u odnosu na prirodnu namirnicu kao što je primjerice orah.

Kilogram sala sadrži 7000 kcal i svakome je jasno da nikako ne može nestati s malo trčanja.

Hoću reći sljedeće: vaga mjeri sve (kosti, vodu, meso, krvne  žile) pa kad malo izgubite na težini nema mjesta nikakvom slavlju jer smo gubili samo vodu. Da biste izgubili masno tkivo treba mnogo više truda!

Vaga je izvrsno sredstvo da vam pomogne, ali lako može i zavarati!

Možete povećati mišićnu masu na račun masnog tkiva:

  • intenzivnim treningom, osobito ujutro na prazan želudac
  • unosom odgovarajuće količine bjelančevina u svakom obroku
  • urednim odmaranjem poslije napora
  • konzumiranjem niskoglikemičnih namirnica
  • dnevnim dodatkom antioksidansa
  • izbjegavanjem visokoglikemičnih namirnica
  • izbjegavanjem transmasnih kiselina (čips, pomfrit, margarin)
  • eliminiranjem rafiniranih šećera i sirupa
  • konzumiranjem obroka svaka 3 – 4 sata kako bi se razina šećera u krvi održala stabilnom

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori