1 Oct

Kako se brzo riješiti celulita?

Način života i prehrane utječu na nastanak celulita. Najveći problem su toksične tvari i masnoće koje se u tijelu stvaraju metabolizmom.

Zbog različitih uvjeta u kojima nastaje, postoje i različiti tipovi celulita. Primjerice, plesačice i trkačice imaju tzv. tvrdi celulit (engl. solid cellulite), koji je zbog visoke koncentracije stanica osobito tvrdokoran i gotovo je nepremostiva prepreka. Mekani celulit (engl. „
soft cellulite) se javlja u obliku naslaga koje se pri hodu treskaju, a zahvaćaju veće površine tijela.

Zanimljivo je da je za razliku od običnog masnog potkožnog tkiva, celulit osjetljiviji na dodir i promjene temperature.

Zbog hormonskih turbulencija kojima žene podliježu već od ranih godina može nastati celulit. Ulogu u nastanku celulita ima nasljeđe i nedovoljan unos tekućine, odnosno kronična dehidracija. Sretna okolnost za muškarce da je masno tkivo u koži znatno dublje nego u žena.

Kako se brzo riješiti celulita?Detolsikacija organizma dobar je početak bitke protiv celulita, a podrazumjeva mnogo svježeg voća i povrća te veće količine voćnih sokova i cjelovitih žitarica.

To istodobno znači izostavljanje kave, cigareta, alkoholnih pića, soli, krekera i jakih začina. Preporučuje se hrana s niskim udjelom masti, bogata vlaknima i složenim ugljikohidratima.

Prehrana bez svinjetine i govedine unos manje masti životinjskog podrijetla i manje toksina, a uzimanje velikih količina izvorske vode znači ispiranje tih toksina! Redovita masaža učvršćuje tkivo, skuplja kožu te značajno pospješuje cirkulaciju krvi.

Spomenuli smo da masaža može biti ručna i s pomoću uređaja, no masirati se možete se masirati primjerice, s frotirskim ručnikom!

Ako to činite svaki put prije tuširanja, a zatim se istuširate vrućom vodom (najtoplijom koju možete podnijeti), rezultati moraju postati vidljivi.

Nažalost, većina ljudi će kretanje, odnosno tjelesnu aktivnost radije zamijeniti pilulama koje će djelovati kao »ubrzivači« metabolizma. Naravno, takav tretman može imati i nepoželjne posljedice!

„ Američka tvrtka Rexail Sundown Inc. bila je 2002. optužena za prevaru potrošača i kažnjena s 12 milijuna dolara, koje mora vratiti oštećenim klijentima zbog neistinitog oglašavanja: oglasili su, naime, da njihov proizvod uspješno otklanja celulit. Budući da deklarirani sastav i uputa korisniku da će se za 200 dolara i u roku osam tjedana zauvijek riješiti celulita takvog učinka nema, tvrtka je prevarom ostvarila dobit od 40 milijuna dolara.

Prema odluci suda, tvrtka je morala otvoriti besplatnu telefonsku centralu kako bi kontaktirala oštećene klijente koji su na taj način mogli zatražiti povrat nova.

Tvrtka je putem medija višekratno morala oglašavati da je koristila zabludu neistinitim oglašavanjem. Zašto vam navodim baš ovaj slučaj? Mislite samo zato što se u to ne bi moglo dogoditi? Ne, govorim vam ovo zato da vam po je režim smanjenja tjelesne težine, oblikovanja i uljepšavanja tijela bio izložen prevarama.

Za vašu informaciju, pripravak »Celasene« ekstrakte ginkga bilobe i sjemenki grožđa te nekoliko drugih biljnih kata i dodataka.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori