25 Sep

Eterična ulja i celulit

Kemijski sastav eteričnih ulja je složen te zbog toga imaju brojne i snažne učinke na naše tijelo. Stoga se za provođenje aromaterapije u svrhu liječenja preporučuje nadzor stručne osobe.

Međutim, držite li se osnovnih preporuka i uputa, većinu eteričnih ulja možete sigurno koristiti same kod kuće i već u vrlo jednostavnim kombinacijama osjetiti njihovu dobrobit.

Terapijski učinci eteričnih ulja zaista su mnogobrojni, ali mi ćemo se koncentrirati samo na njihovo djelovanje vezano uz uklanjanje celulita.

To su:

– pokretanje limfe
– poticanje cirkulacije
– diuretičko djelovanje
– detoksikacija
– lipolitičko djelovanje

Eterična ulja imaju i snažan utjecaj na naše emocije, a kako je jedan od bitnih uzročnika nastanka celulita stres, za primjenu u anticelulitnom tretmanu predlažemo i ulja koja emocionalno uravnotežuju, relaksiraju i harmoniziraju.

Za ostvarivanje našeg cilja, eterična ulja ćemo koristiti u masažama, kupkama te za aromatizaciju prostora. Ako je vaša koža osjetljiva ili ste skloni alergijama, prije upotrebe napravite alergo-test na odabrana ulja.

To se radi na slijedeći način: kap eteričnog ulja pomiješajte s jednom žličicom baznog ulja te nanesite na unutarnju stranu lakta. Ako u roku 24 sata ne dođe do reakcije, ulje je sigurno za upotrebu.

Važno je napomenuti da su svi navedeni podaci i recepti namijenjeni zdravim odraslim osobama.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori