25 Sep

Dijagnostika i stupnjevi celulita!

Da li uopće imate celulit ili koliko ga imate, najbolje ćete provjeriti na dva načina:

  1. Stisnite kažiprstom i palcem dio bedra. Ako je, nakon i što ste uklonile prste. Efekt narančine kore odmah nestao, vaš je celulit još u i ranoj fazi. Ako se zadržao, već je u naprednoj fazi.
  2.  Stanite direktno ispod rasvjetnog tijela, najbolje reflektora usmjerenog prema dolje. Zbog vertikalnog širenja svjetlosti svaka neravnina koju čini celulit na koži stvarat će sjenu i moći  ćete  savršeno vidjeti koliko je velik, ili mali, vaš problem. Rezultatom ovog načina testiranja mnoge će i biti neugodno iznenađene, čak i one koje misle da ih celulit još uvijek ne muči.

No, nemojte se obeshrabriti.  Bavimo se ovom temom kako bi vam odraz u ogledalu ponovno izmamio osmijeh na lice.

Nakupljanje celulita je spor proces i očituje se kroz 4 stupnja:

  1. stupanj celulita: javlja se kod vrlo malo osoba, a obilježavaju ga nakupine tekućine sastavljene od vode i masnoće koje se zadržavaju u tkivima. Takav celulit nije bolan.
  2. stupanj celulita: karakterizira oslabljeni krvotok zbog čega se u tkivu uz celulit stvaraju nakupine masnih stanica. Ako se taj dio tijela pritisne, ostaje otisak ruke, ali se bol još uvijek ne osjeća.
  3. stupanj celulita: odlikuje se povećanjem tvrdog tkiva i masnoća koje sprječavaju cirkulaciju. Kod ovog stupnja celulita tipična je koža koja nalikuje narančinoj kori, a osjeća se i određena bol na dodir.

4.    stupanj celulita: tipičan je po vidljivo udubljenoj površini kože, a na dodir ruke mogu se osjetiti tvrde nakupine celulita koje su izrazito bolne. Često dolazi do potpunog poremećaja cirkulacije, pa se taj oblik i najteže liječi.

 

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori