12 Jan

Kreme protiv celulita

Gotovo svaka žena se uz mnoge druge probleme i izazive s kojima se suočava u svakodnevnom životu, mora nositi i s problemom celulita, koji je puno više svojstven ženama negoli je muškarcima.

Do nastanka celulita dolazi zbog niza razloga, a ponajprije zbog viška kilograma, nedovoljnog kretanja i hormonalnih poremećaja. Javlja se prvenstveno na području bedara, bokova i stražnjice milijuna žena diljem svijeta.

kreme protiv celulita

Pojavu celulita pospješuje i naša sklonost predugom kupanju u pretoploj vodi te nošenje uskih, sintetičkih materijala kroz koje ne može proći zrak i cirkulacija se ne odvija kako treba.

Toplina i UV-zrake pospješuju ukorijenjenje celulita te uništavanje elastina i kolagena u koži.

Kao jedno od riješenja za taj učestali problem nude se brojne anticelulitne kreme.

Često je u moru svega na tržištu, teško prepoznati onu koja bi Vam uistinu mogla pomoći u okrutnoj borbi s celulitom.

Kao najučinkovitiji sastojci anticelulitnih krema pokazali su se retinol, centella asiatica i aminofilin.

Iz tog razloga Vam savjetujemo da pogledate deklaraciju na kremi koju ste stavili u svoju košaricu.

Aminofilin se originalno koristi za ublažavanje simptoma astme, ali je primjećeno da ulaskom u stanice kože smanjuje obujam bedara i udio masnog tkiva.

Retinol je derivat vitamina A koji djeluje kao antioksidans i  obično je sastojak krema protiv bora, a utječe na stvaranje kolagena i obnavljanje kože.

Zadnji sastojak krema protiv celulita je Centella Asiatica, tvar koja dokazano pojačava lučenje kolagena i učvršćuje kožu.

U borbi protiv celulita uspješni su i slijedeći prirodni sastojci: kofein, mentol, divlji kesten i bršljan .

kreme protiv celulitaKofein smanjuje količinu vode u koži te ju tako steže i učvršćuje.

Mentol u kombinaciji sa bršljanom dovodi do istog rezultata smanjenja količine vode u bedrima i njihovog zatezanja kao i kofein, no može uzrokovati alergije te se predlaže testiranje kreme na manjem području kože prije uporabe. Mentol daje osjećaj hlađenja čime poboljšava cirkulaciju i zateže kožu.

Divlji kesten poboljšava krvotok i cirkulaciju te na taj način pomaže učvršćivanju kože. Čest je i kao sastojak krema za osobe koje imaju problema s cirkulacijom.

Kada koristite anitcelulitne kreme oduprite se želji da se kupate dugo i u toploj vodi jer to čini kožu dehidriranom i zbog toga se celulit bolje vidi. Pijte puno tekućina da bi celulit bio što manje vidljiv i koristite se losionima za hidrataciju kože.

Prva 2 mjeseca uporabe preopruča se upotreba kreme 2 puta dnevno, a nakon toga možete i jednom dnevno. Da rezultati ne bi izostali, ne smijete odustati nakon prvih par pokušaja, a najbolji efekt ćete postići ako nanesete kremu ujutro poslije tuširanja jer topla koža bolje upija sastojke.

Osim toga, možete dijelove na koje ste nanijeli kremu omotati folijom da bi ih zagrijali te ih masirati  desetak minuta da bi potaknuli cirkulaciju. Samo budite uporni jer je upornost ključna u borbi s ovim raširenim neprijateljem ženskog tijela.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori