20 Oct

Kako ukloniti celulit u šest tjedana

Sustav prehrane, vježbe i njege djelotvorno su oružje u borbi protiv celulita. U svojoj knjizi ‘Kako ukloniti celulit’, autorica Helen Foster pripremila je priručnik koji je nastao kombinacijom tradicionalnih i provjerenih savjeta i suvremenih otkrića.

Brzi rat protiv celulita

U svojoj knjizi ‘Kako ukloniti celulit’, autorica Helen Foster uzela je u obzir stare ženske savjete, testiranja i rezultate znanstvenih istraživanjima na temelju kojih je stvorila formulu za uklanjanje celulita.

Riječ je o pravom sustavu prehrane, vježbe i njege kojima se celulit može pobijediti u samo šest tjedana.

Priručnik nudi sedam pristupa – od recepata za pripremu obroka, savjete za aromaterapiju i kozmetičke preparate za njegu kože i detaljno opisuje vježbe za učvršćivanje celulitom zahvaćenih dijelova tijela.

Tradicija i suvremena znanosti

Priručnik je sinteza tradicionalnih i provjerenih savjeta i otkrića suvremene znanosti. Tako su prema autorici tri sastojka anticelulitnih krema najučinkovitiji: aminofilin, centella asiatica (gotu kola) i retinol.

Retinol zateže kožu, potiče elastičnost i smanjuje ‘narančinu’ koru. Ubrzava obnavljanje stanica, potiče produkciju kolagena koji pak sabotira stvaranje masnoće.

Biljka Centella asiatica (gotu kola) potiče stvaranje kolagena a pozitivno djeluje i na fibroplast odnosno stanice vezivnog tkiva.

Aminofilin izravno utječe na smanjenje masnoće i pozitivno djeluje na zdravlje kože.

Kofein je jedan od glavnih sastojaka anticelulitnih krema, a jedna šalicu kave dnevno pomoći će izlučivanje vode iz organizma.

No, važno je, naglasila je Foster, da sve kreme koje djeluju anticelulitno ne držite na toplini, jer time umanjujete njihovu djelotvornost.

Osim krema postoje namirnice koje pomažu u borbi protiv celulita. Već je dobro poznato da je kofein jedan od glavnih sastojaka anticelulitnih krema. Stoga popijte jednu šalicu kave dnevno kako bi potpomogli izlučivanje vode iz organizma.

Bršljan i mentol također pomažu pri izlučivanju vode i ukoliko koristite kreme koje sadrže mentol i bršljen vaša će bedra biti tanja.

Divlji kesten pomaže cirkulaciji, jača vene i kapilare, a gel s mentolom ima efekt hlađenja čime pojačava cirkulaciju i zateže kožu.

Kreme je bolje koristiti po noći i to prije spavanja. Vaša koža jednostavno bolje upija po noći, a ako krema sadrži retinol onda je obavezno nanosite samo prije spavanja.

Svjetlost poništava djelovanje retinola.

Pijte mnogo vode jer dehidrirana kože brže stvara celulit. Kupajte se rijetko, odnosno radije prakticirajte tuširanje.

Ukoliko imate anitcelulitne kreme i losione koji se mogu nanijeti u bilo koje doba dana koristite ih nakon tuširanja jer ćete kožu hidratizirati i postupno rješavati celulita.

No, solarij nije dobar izbor u trenutku dok se borite protiv celulita. UV zrake uništavaju kolagen, pa iako izgledate optički ljepše, sa solarijom počnite tek kada se riješite narančine kore.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori