12 Jan

Celulit na trbuhu

Područje trbuha jedno je od područja tijela na kojima se celulit najčešće pojavljuje.

Uglavnom se javlja kao posljedica nedovoljnog unošenja tekućine, izlaganja stresnim situacijama, nedovoljne fizičke aktivnosti, loše prehrane, ali i genetike.

Dakle, ne mora značiti da će se celulit pojaviti samo kod osoba koje imaju problema s viškom kilograma. Masne tvari koje se nalaze neposredno ispod kože na području želuca, vidljive su kao „narančina koža“, tj. celulit na području trbuha.

Celulit uzrokuje da koža izgleda neravno i neprivlačno, što u velikoj mjeri utječe na fizički izgled, ali i samopouzdanje osobe. Iako postoje različite tablete i kreme za uklanjanje celulita, nijedna od metoda neće donijeti željene rezultate ako se primjenjuje sama.

celulit na trbuhuNaime, tretmani za uklanjanje celulita te određene tablete i pripravci mogu samo ublažiti izgled „narančine kore“.

Ali ako želite učinkovitije i dugotrajnije rezultate, morat ćete posvetiti pažnju i drugim elementima, poput vježbanja i prehrane.

Takav pristup osigurati će sigurne rezultate.

Celulit na trbuhu teško je ukloniti, stoga ćete morati uložiti veliki napor kako biste taj dio tijela učinili privlačnim.

Vježbanje je odličan način za sagorijevanje suvišnih kalorija pomoću kojeg možete smanjiti ili čak zaustaviti stvaranje celulita.

Anticelulitne vježbe podrazumijevaju kardiovaskularne i aerobne vježbe, poput plivanja, (brzog) hodanja, veslanja, vožnje bicikla i sličnog. Takve vježbe pomažu u uklanjanju celulita na području trbuha, ali i na području bokova i stražnjice.

Osim toga, veliku ulogu u uklanjanju celulita ima i odgovarajuća prehrana. Jelovnik koji uključuje nemasno meso u kombinaciji s voćem i povrćem može biti učinkovit u oslobađanju celulita na trbuhu.

Zdrava i dobra dijeta nužna je u rješavanju celulita na prirodan način. Vježbanjem i zdravom prehranom izgubit ćete i kilograme, što je također važno u borbi protiv celulita. Uz to, korisna može biti i masaža trbuha koja potiče limfnu drenažu i poboljšava krvotok.

Ako se hranite zdravo i krećete dovoljno, učinak krema protiv celulita bit će još bolji. Anticelulitne kreme napravljene su od prirodnih sastojaka i uz pravilno korištenje u rješavanju celulita.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori