Gotovo svaka žena se uz mnoge druge probleme i izazive s kojima se suočava u svakodnevnom životu, mora nositi i s problemom celulita, koji je puno više svojstven ženama negoli je muškarcima.

Do nastanka celulita dolazi zbog niza razloga, a ponajprije zbog viška kilograma, nedovoljnog kretanja i hormonalnih poremećaja. Javlja se prvenstveno na području bedara, bokova i stražnjice milijuna žena diljem svijeta.

Celulit se najčešće javlja kao posljedica loše cirkulacije, stoga je važno pozabaviti se vježbama koje pomažu da masnoće, zarobljene ispod kože, ponovno dođu u krvotok te se tamo sagore.

Anticelulitni tretmani u kozmetičkom salonu i zdrava  prehrana mogu biti korisni u borbi protiv celulita, ali bez odgovarajuće tjelesne aktivnosti nećete postići željene rezultate.

Područje trbuha jedno je od područja tijela na kojima se celulit najčešće pojavljuje.

Uglavnom se javlja kao posljedica nedovoljnog unošenja tekućine, izlaganja stresnim situacijama, nedovoljne fizičke aktivnosti, loše prehrane, ali i genetike.

Dakle, ne mora značiti da će se celulit pojaviti samo kod osoba koje imaju problema s viškom kilograma. Masne tvari koje se nalaze neposredno ispod kože na području želuca, vidljive su kao „narančina koža“, tj. celulit na području trbuha.

You are currently browsing the Celulit blog archives for siječanj, 2012.

Kavitacija

Zatvori