Većina zvijezda se previše ne zabrinjava zbog nakupina koje podsjećaju na narančinu koru.

Nikolina Pišek ni Snježana Mehun ga ipak nemaju. Prije nekoliko godina televizijska voditeljica Nikolina Pišek željela se riješiti masnih naslaga ispod stražnjice kirurškim putem.

Tražila je od doktora da joj laserskom lipolizom odstrani “masnoću” koja joj je smetala. Ipak, na zahvat nije otišla jer ju je estetski kirurg Siniša Glumičić uvjerio da joj to zaista nije potrebno.

– Neću reći da nemam celulita jer ga svaka žena ima, ali nije vidljiv i nije kritičan – rekla je Nikolina Pišek i dodaje kako je najbolji recept truditi se biti fit.

– Obožavam vježbati i svakodnevno sam u teretani – objašnjava Nikolina, koja bi odmah otišla na liposukciju u slučaju kritičnih celulitnih naslaga.

Rijetke su one koje kažu da svoj celulit vole, kao što to tvrdi na svome blogu Lana Jurčević. Nitko za sada nije vidio njezin celulit koji jednostavno obožava.

– Ja fakat volim svoj celulit. Volim ga iskreno jer najljepše što imate za pokazati drugima nije ono što nosite na sebi, nego u sebi – tvrdi Lana. Slično misli i manekenka Aleksandra Grdić.

Još nije kasno, za početak predlažemo vam 10 korisnih i zdravih prehrambenim savjeta za prevenciju celulita zimi.

Nepravilna prehrana, stres, nedostatak tjelovježbe, genetičke predispozicije i hormonske fluktuacije igraju važnu ulogu u nastanku celulita. Mišljenja stručnjaka o uzrocima nastanka celulita su podijeljena.

Dok jedni smatraju da je celulit isključivo genetičkog nasljeđa, drugi su skloniji vjerovanju da je celulit posljedica prehrane sa visokim udjelom prehrambenih masnoća, izostanka tjelesne aktivnosti te loše cirkulacije, nakupljanja toksina u organizmu pa čak i svega navedenoga.

Svi mišići u organizmu obavijeni su naslagama masnoće, vezivnim tkivom različite debljine okruženim tekućinom koja ovaj “pokrov” opskrbljuje hranjivim tvarima te ga oslobađa otpadnih tvari.

Ovo masno tkivo pričvršćeno je mrežom vlakana (elastin i kolagen), i kada sustav dobro funkcionira, otpadne tvari se iz sustava uklanjaju.

Ukoliko se otpadne tvari ne uklanjaju, počinju se nagomilavati te vezivno tkivo biva zasićeno tekućinom koja se s vremenom zgusne i stvrdne stvarajući tako džepove koji nadalje formiraju tzv. “narančinu koru”.

Unatoč činjenici da rezultati naše borbe protiv celulita mogu doći do izražaja tek nakon određenog vremena, nipošto nemojte propustiti čari ljeta, razdoblja u kojem smo najosjetljiviji na neestetske nakupine na tijelu.

Naime, ima nekoliko vrlo jednostavnih, a vrlo učinkovitih, načina da celulit prikrijemo ili da ga učinimo manje vidljivijim.

Najjednostavnije je da, iskorištavajući modu ovoga ljeta, kupaći kostim upotpunite kraćim ili duljim “pareom”, koji će savršeno sakriti mjesta koja ne želite izložiti ni svojim ni tuđim pogledima.

Možete nabaviti i vrlo modernu verziju kupaćeg kostima, koji umjesto klasičnih gaćica ima “šorc” ili “biciklističke” hlačice. One će uspješno prikriti nepravilnosti vaše stražnjice, bedara i bokova.

You are currently browsing the Celulit blog archives for kolovoz, 2010.

Kavitacija

Zatvori