Žene koje imaju problema s cirkulacijom trebaju jesti puno jagoda, jer osim što smanjuju proljetni umor, ubrzavaju cirkulaciju i čiste krv, odličan su izvor vitamina C značajnog u borbi protiv slobodnih radikala i celulita.

Žene koje imaju problema s cirkulacijom trebaju jesti puno jagoda, jer osim što smanjuju proljetni umor, ubrzavaju cirkulaciju i čiste krv, odličan su izvor vitamina C značajnog u borbi protiv slobodnih radikala i celulita.

Kada je riječ o celulitu važno je znati i njegovu relaciju s slobodnim radikalima. Slobodni radikali su oksidacijske jako nestabilne i agresivne molekule koje napadaju i oštećuju vitalne stanične strukture.

Oni se stalno formiraju u našem organizmu kao nusprodukti uslijed kemijskih reakcija u našem tijelu i uzrokuju stanična oštećenja. Oštećenja su povezana i sa starenjem organizma.

Na nastajanje slobodnih radikala utječe: pušenje, neumjerno konzumiranje alkohola i kofeina, stres, konstipacija, različite bolesti, ali i starenje.

Kvrgave nakupine masnog tkiva i vode koje poznajemo kao celulit, nestat će s vašeg tijela smanjite li unos slatke i masne hrane, a jedete onu koja će vam očistiti tijelo od toksina.

Evo koje namirnice trebate redovito konzumirati kako biste poboljšali cirkulaciju, očistili organizam, oslobodili se suvišne tekućine, smanjili masne naslage i imali vitkije i skladnije tijelo.

Umjesto skupih tretmana, krema i losiona, pobijedite celulit uz pomoć kave tvrde stručnjaci britanskog institula za ljepotu. Opakog neprijatelja žesnke ljepote – celulit možete pobijediti koristeći moć kave.

Dakako, pijenje kave neće vam biti od velike pomoći, ali pripravci na bazi kofeina da. Naime, kofein napada masne stanice – razara ih i pretvara u tekućinu. Kupujete li kreme za borbu s celulitom pazite da u sastavu imaju kofein, a moćan pripravak možete spraviti i sami.

Prirodni piling lako ćete dobiti pomješate li zrnca grubo mljevene kave  krupne soli i njima istrljaje tijelo – koža će vam biti glatka i sjajna.

Celulit je posljedica pretjeranog povećanja volumena stanica masnog tkiva, odnosno nepotpunog izlučivanja toksina koji se zadržavaju u tijelu, što sprečava normalan optok krvi i limfe koji odvode otpadne vode iz tkiva.

Tvari koje organizam ne izluči skupljaju se u dubokom sloju kože, u međustaničnim prostorima masnog tkiva i pritišću sitne krvne žile koje ne mogu masnim stanicama dovoditi normalnu količinu krvi, odnosno hranjive tvari.

Celulit je popraćen oštećenjem okolnog tkiva koje postaje neelastično, te tako dovodi do površinske deformacije kože.

U dijelovima tijela u kojima je cirkulacija najsporija stvaraju se otekline koje na površini kože vidimo kao ‘narančinu koru’, a istodobno nam slabi tonus.

Obzirom da se celulit nalazi u dubljim dijelovima kože, u hipodermisu, ima tendenciju povećavanja, jer se masne stanice volumenom povećavaju, kako bi se povećao volumen uskladištenja.

Posljedica je pogoršanje celulita, usporena cirkulacija krvi što uzrokuje zadržavanje vode i loše uklanjanje masti i štetnih tvari. Tada kažemo da se celulit čvrsto ugradio.

Celulita se bez iznimke užasavaju sve žene iako ga gotovo sve imaju, a u posljednje vrijeme imaju ga i muškarci.

Posljedica je to i gena, prehrane, nezdrava sjedilačkog načina života, ali i stresa i psiholoških pritisaka pod kojim većina živi.

You are currently browsing the Celulit blog archives for srpanj, 2010.

Kavitacija

Zatvori