20 Nov

Ultrazvučna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija predstavlja novost u programima mršavljenja. Kao što samo ime govori bazira se na djelovanju ultrazvuka.

Za razliku od klasičnog ultrazvuka, ultrazvučna kavitacija djeluje daleko jačom frekvencijom pri čemu dolazi do razbijanja masnih stanica te njihovom odlasku u krvotok.

U krvotok stanice dolaze u obliku triglicerida pri čemu se dalje koriste kao energent. Sam tretman provodi se kako na ženama tako i na muškarcima. Tretman kavitacije provodi se u trajanju od 30 do 40 minuta nakon čega slijedi limfna drenaža u trajanju od 20 minuta.
ultrazvučna kavitacijaPotrebno je obratiti pozornost na određene zdravstvene čimbenike koje osoba može imati.

Neki od čimbenika koji mogu biti kontraindicirani na provođenje kavitacije su povišeni kolesterol i trigliceridi i jetreni enzimi.

Ukoliko postoji neki od navedenih čimbenika potrebno je izbjegavati tretman kavitacije ili ga provoditi smanjenom frekvencijom kako nebi došlo do dodatnog povećanja triglicerida u krvotoku te posljedično pritiska na stijenke krvnih žila.

Dinamika mršavljenja kavitacijom različita je od odobe do osobe. Zavisi od hormonalnog stanja, bazalnog metabolizma te o drugim čimbenicima. Ipak, iskustva su pokazala kako je većina ljudi mršavjela 1 – 1,5 kilograma po tretmanu.

Tretmani kavitacije se provode u specijaliziranim centrima kako bi se izbjegle moguće nuspojave te kako bi se postigli maksimalni razultati.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori