1 Apr

Kavitacija – revolucija u mršavljenju

Kavitacija je danas najpopularnija metoda mršavljenja. Razlog tome je da djeluje na gotovo svim tipovima konstitucije a nema podvrgavanja nožu niti posljedica. Što je ustvari kavitacija?

Kavitacija se temelji na radu niskofrekventnih ultrazvučnih valova koji mehanički probijaju nakupljene masne stanice koje se potom razlijevaju u međustaničnu tekućinu (u obliku triglicerida) i posredstvom enzima se razgrađuju (na glicerol i više masne kiseline) te djelovanjem limfe izbacuju višak tekućine iz tijela. Iz tog razloga se kavitaciji u tretmanima priključuje i limfna drenaža.

Ključna stvar je da se kavitacijom razbijaju masne stanice koje u kasnijoj fazi kolaju krvotokom.

Kako smo naveli potrebno je lučenje odgovarajućih enzima koji će razgraditi razbijene masne stanice.

Taj proces dolazi nakon same kavitacije i naziva se post kavitacijski program.

Ukoliko bi ta komponenta izostala dio razbijenih masnih stanica koje su razbijene kavitacijom natrag bi se vratio u neželjene dijelove tijela.

Važno je znati kako je upravo iz toga razloga jednako bitan postkavitacijski program kao i sama kavitacija.

Nadalje, za ovakav tip tretmana potrebna je odgovarajuća stručnost. Razlog tome je što se princip kavitacije temelji na ultrazvučnim valovima te je podrebno zahvatiti dijelove tijela i mišića gdje je koncentrirano najviše masti.

Kako je kavitacija ozbiljan medicinski proces govori nam podatak da u većini zapadnoeuropskih zemalja kavitaciju provode profesori Kineziologije ili doktori medicine.

U Hrvatskoj još nije zakon donesen tko smije a tko ne smije provoditi ovakve tretmane i programe mršavljenja. Naš savjet je Centar za mršavljenje i oblikovanje tijela Altis u kojem kavitaciju provode isključivo profesori Kineziologije.

2 komentara na “Kavitacija – revolucija u mršavljenju”

  1. Karla says:

    sviđa mi se članak i posve se slažem s Vama! danas u svakom kvartu u Zg ima salon koji radi kavitaciju i stvarno je problem što je teško prepoznati stručnost. i cijene su jako različite – od cca 200 kn – do čak 1000 kn!!! ne mogu vjerovati da mogu biti takve razlike…

  2. SuziQ says:

    daaaaa, neki stvarno lupaju cijene! meni je šogorica bila u 1 salonu po 800kn po 1 tretmanu i nije bila zadovoljna rezultatima, a ja sam bila po normalnoj cijeni i menije bilo dobro :-)


Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori