12 Dec

Celulit na nogama

Celulit se u najvećem broju slučajeva pojavljuje upravo na nogama. Razlog tome je što celulit predstavlja odlaganje toksina u određene dijelove tijela. Tijelo nastoji toksine udaljiti što više od vitalnih organa pa su tako noge najizloženije udaru celulita.

Za uklanjanje celulita na nogama najpraktičnije su metode različitih anticelulitnih tretmana , vježbanje, adekvatna prehrana i adekvatan unos tekućine.

U ovome članku navesti ćemo ključne metode  u uklanjanju celulita:

1. Aerobni trening

Aeroban  trening izuzetno pogoduje uklanjanju celulita. Možete koristiti različite oblike aerobnog treninga poput trčanja, hodanja, plivanja ili vožnje bicikla.

Osim što djeluje na reduciranje masti, aerobni trening poboljšava cirkulaciju a samim time i uklanjanje štetnih toksina. Takvi procesi rezultiraju uklanjanjem celulita na nogama.

2. Pravilna prehrana

Anticelulitna prehrana podrazumijeva unos namirnica bogatih biljnim vlaknima koje potiču probavu a iz organizma eliminiraju opasne toksine i suvišne masti. Stoga predstavljaju osnovu anticelulitne prehrane.

Čega se treba pridržavati?

  • jesti puno povrća (kuhano, pirjano, salate)
  • pojačati unos voća
  • smanjiti unos soli
  • izbjegavati suhomesnate namirnice
  • smanjiti unos slatkiša

3. Unos tekućine

Voda je veliki saveznik u smanjenju celulita. Pojačan unos tekućine znači unositi dnevno oko 2 i više litara vode ili čaja u organizam, što potiče izmjenu tvari. Voda je zaslužna za čišćenje organizma od otrova, svježinu i mekoću kože, kao i za dobar rad probavnog sustava.

4. Anticelulitni tretmani

Postoje različite vrste tretmana koji se koriste kod uklanjanja celulita . U zavisnosti od stadija celulita odabire se i metoda kojom se uklanja. Celulit na nogama potrebno je tretirati metodama koje su dominantno usmjereni upravo na taj dio tijela. Metode koje se koriste su kavitacija , pressotrepaija i body wrapping.

Ostavite komentar

Kavitacija

Zatvori